Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv trojice osumnjičenika

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1956.) i dvojice državljana Republike Hrvatske (1992. i 1996.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv prvookrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. KZ-a, te drugookrivljenika i trećeokrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. KZ-a. (24. 7. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik 19. srpnja 2019. u 00,30 sati u hotelu Kunjevci kod Vinkovaca, nakon kraće verbalne i fizičke prepirke sa tri osobe (oštećenik i druga dvojica okrivljenika), cilju da usmrti jednog od njih, iz pištolja zasad nepoznate marke i kalibra ispalio više hitaca u oštećenikovo tijelo te mu nanio zasad neutvrđene teške i po život opasne tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.
Osnovano se sumnja da su se druga dvojica okrivljenika u isto vrijeme i na istom mjestu verbalno sukobili s prvookrivljenikom nakon čega je došlo do fizičkog sukoba s njim pri čemu je prvookrivljenik iz pištolja nepoznate marke i kalibra usmrtio oštećenika.
Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru odredio istražni zatvor protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ometanja istrage (čl. 123. st. 1. toč. 1. i toč. 2. Zakona o kaznenom postupku).