Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Ispitan 47-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1971.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga iz čl. 190. st. 2. u svezi s čl. 190. st. 1. Kaznenog zakona. (30. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 2016. do 29. svibnja 2018., na poljoprivrednoj parceli nepoznatog vlasnika u blizini grada Županje, nakon što je prethodno nabavio 25 komada sjemenki biljke cannabis, te sjemenke zasadio, zalijevao i plijevio, a tijekom jeseni 2016. godine ubrao cvjetne vrhove i sušio ih. Osnovano se sumnja i da je radi daljnje preprodaje, na adresi prebivališta držao deset kilograma i 420 grama opojne droge marihuana.
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.