Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je 31. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (31. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 28. listopada 2018. oko 20,40 sati, na Graničnom prijelazu Ilok, kao ulazni putnik iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; skriveno u tvorničkim šupljinama i prerađenom prostoru osobnog automobila marke Fiat Multipla, kojim je upravljao, prevozio ukupno 74 kilograma i 486 grama droge tipa marihuana, upakirane u 137 paketa, u cilju daljnje prodaje.
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog ovog državnog odvjetništva odredio osumnjičeniku istražni zatvor iz zakonske osnove propisane u čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.