Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Obavljen očevid prometne nesreće kod Retkovaca

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Postaje prometne policije Vinkovci, obavila očevid na mjestu prometne nesreće koja se oko 22,00 sata 6. lipnja 2015. dogodila na županijskoj cesti Retkovci-Ivankovo, kod Retkovaca. (8. 6. 2015.)

U nesreći je smrtno stradao biciklist (1975.) uslijed naleta i udara osobnog automobila kojim je pod utjecajem alkohola upravljao hrvatski državljanin (1986.) a kojemu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.
Vozač osobnog automobila je istoga dana uhićen te 8. lipnja 2015. predan pritvorskom nadzorniku PU Vukovarsko-srijemske.
Naložena je obdukcija mrtvog tijela oštećenika te uzimanje krvi i urina od vozača osobnog automobila. Nakon provođenja izvida i naloženih dokaznih radnji državno odvjetništvo će donijeti odluku o pokretanju postupka.