Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog pokušaja teškog ubojstva i jedne osobe zbog izazivanja prometne nesreće

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Vukovaru optužnicu protiv hrvatskih državljana G. E. (1989.) i (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. t. 1. Kaznenog zakona u svezi s čl. 33. KZ-a, te protiv hrvatskog državljanina I. S. zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1., 2. i 4. KZ-a. (14. 1. 2011.)
Optužnicom se okrivljenog G. E. i okrivljenika (1991.) tereti da su 14. studenog 2010. oko 00,10 sati u Gradištu, zbog ranije prepirke sa maloljetnikom (1993.), na kolniku ispred kuće broj 30; u cilju da ga usmrte; zadali mu više udaraca šakama u predjelu glave, uslijed čega je on pao na kolnik gdje su ga nastavili udarati rukama i nogama po glavi te mu nanijeli teške i po život opasne ozljede. U daljnjoj namjeri nisu uspjeli zbog dolaska vozila u kojem su se nalazile dvije osobe, a nedugo potom i I. S. koji je upravljao osobnim vozilom marke Mazda 6 iz smjera Cerne. Zbog neprilagođene brzine I. S. je vozilom naletio na oštećenog maloljetnika uslijed čega je on zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo istog dana u Općoj bolnici u Vinkovcima.
Protiv G. E. i 19-godišnjeg okrivljenika predloženo je produljenje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. t. 4. Zakona o kaznenom postupku.