Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Ispitan 21-godišnjak zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. t. 4. u svezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona. (16. 2. 2016.)

Na osnovi rezultata kriminalističkog istraživanja Policijska uprava vukovarsko-srijemska, Policijska postaja Vukovar podnijela je kaznenu prijavu protiv dvojice hrvatskih državljana (1997. i 1994.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. t. 4. u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a, te su obojica ispitana u državnom odvjetništvu.
Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika 14. veljače 2016. oko 04,00 sati u Vukovaru; zajednički i prema prethodnom dogovoru, kako bi se obračunali radi prethodnih sukoba s pripadnikom druge navijačke skupine; noseći metalne poluge za sada neutvrđene težine i duljine i pištolj nepoznate marke i kalibra, prišli s leđa hrvatskom državljaninu (1996.) uvjereni da se radi o osobi koju su čekali.
Osnovano se sumnja da su mu, u cilju da ga usmrte, zadali više udaraca metalnim palicama u predjelu glave i tijela uslijed čega je on pao na tlo gdje su mu nastavili zadavati udarce nogama u predjelu glave, a potom mu je jedan od osumnjičenika (1987.) prislonio pištolj nepoznate marke na lijevu sljepoočnicu te repetirao. U dovršenju počinjenja djela nisu uspjeli zbog nailaska više vozila Županijskom ulicom.

Sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru predloženo je da se protiv osumnjičenika (1994.) odredi istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku.
U odnosu na trećeosumnjičenika (1987.), tijekom kriminalističkog istraživanja u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske, zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenog kaznenog djela te kaznenih djela uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a, državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru zahtjev za pretragu doma i drugih prostorija osumnjičenika, koji je prihvaćen te je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru izdao nalog za pretragu doma i drugih prostorija. Osumnjičenik je uhićen i bit će ispitan u državnom odvjetništvu.