Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Podnijet istražni zahtjev protiv 48-godišnjaka zbog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a u svezi s čl. 3. Zakona o izmjenama i dopunama KZ-a. (16. 6. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da je 48-godišnjak 14. lipnja 2011. u Bršadinu, prilikom fizičkog sukoba sa R. J. (1978.), a u cilju da ga usmrti, ispalio prema njemu više hitaca iz pištolja od kojih ga je neutvrđeni broj pogodio i nanio mu teške i po život opasne ozljede prsnog koša uslijed kojih je oštećeni i preminuo. Osnovano se sumnja da je nakon verbalnog sukoba sa četvoricom mladića, među kojima se nalazio i R. J. i dok su se oni nalazili na tom mjestu, a uz njih i veći broj drugih osoba, iz spomenutog pištolja ispalio veći broj hitaca iako je bio svjestan da se na tom mjestu nalazi veći broj osoba i time dovodi u opasnost ove osobe. Jedno je streljivo pogodilo njegovu suprugu (1965.) u lijevu nadlakticu zadavši joj laku tjelesnu ozljedu.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. t. 2. ZKP-a.