Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 33-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Srbije (1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (27. 9. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik; po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatom osobom u cilju daljnje prodaje na području Republike Hrvatske; u dva navrata, 2. rujna 2016. i 25. rujna 2016., prevezao iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo drogu marihuanu. Osnovano se sumnja da je u prvom navratu prevezao najmanje 24 kilograma droge tipa marihuana (upakiranu u 48 paketa), a u drugom navratu 22,819 kilograma iste droge skrivene u preinačenom dijelu karoserije osobnog automobila marke Lancia Thesis kojim je upravljao.
Nakon ispitivanja 33-godišnjaka, istrage Županijskog suda u Vukovaru je, po prijedlogu ovog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor protiv okrivljenika iz razloga navedenih u čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.