Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Ispitan 27-godišnjak i određen istražni zatvor

U Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Srbije (1989.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (31. 10. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnji osumnjičenik 29. listopada 2016. upravljao osobnim automobilom marke Mercedes Vaneo i u 17,20 sati se dovezao na Međunarodni cestovni granični prijelaz Bajakovo (iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku) te, u cilju daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu u Republici Njemačkoj, u prostoru tvorničkih šupljina podvozja i dorađenog prostora predviđenog za rezervni kotač prenosio 15 785 grama droge tipa marihuana (upakirano u 29 PVC paketa).
Nakon prvog ispitivanja osumnjičenika, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog dežurnog županijskog državnog odvjetnika protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku.