Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Donesena presuda na temelju sporazuma stranaka

Na temelju optužnice ovog državnog odvjetništva podignute u svezi prometne nesreće koje se dogodila 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati na raskrižju Državne ceste 2 i Županijske ceste 4111 (Bobota-Vera), protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 5. Kaznenog zakona, a nakon prethodno potpisanog sporazuma i izjave za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća održanoj 9. svibnja 2019. donio presudu na temelju sporazuma stranaka. (15. 5. 2019.)

Navedenom presudom okrivljenik je proglašen krivim za spomenuto kazneno djelo te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, a potom mu je temeljem čl. 56. Kaznenog zakona izrečena uvjetna osuda na način da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine na počini novo kazneno djelo.
Navedena presuda je postala pravomoćna danom donošenja budući da su se stranke, branitelji i oštećenici neposredno nakon objave presude odrekli prava na žalbu.