Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Ispitan 28-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja  ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (18. 4. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnji osumnjičenik točno neutvrđenog dana tijekom travnja 2018. godine u Vukovaru, u cilju daljnje prodaje konzumentima s područja Vukovara i okolice, na zasada neutvrđeni način pribavio 15 kilograma i 141 grama droge tipa marihuana, koju je potom s istim ciljem odnio u nenaseljenu kuću u Vukovaru, koja je dvorištem povezana s kućom u kojoj boravi, gdje je koristeći preciznu vagu navedenu drogu prepakirao u 15 paketa omotanih PVC folijom i skriveno u dvije putne torbe, s ranije navedenim ciljem, držao sve do 16. travnja 2018. kada su ga zatekli policijski službenici.
Nakon prvog ispitivanja, ovo državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvor protiv osumnjičenika iz zakonske osnove propisane u čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.