Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba na osuđujuću presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, zbog odluke o kazni, podnijelo žalbu na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je okrivljenik (1969.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šesnaest godina. (11. 8. 2015.)

U prvostupanjskoj presudi Županijskog suda u Zagrebu okrivljenik je proglašen krivim da je 16. svibnja 2013. u Boškovićevoj ulici u Zagrebu, u obiteljskom stanu osobe starije životne dobi M. I., nakon što mu je ona na njegovo zvonjenje otvorila vrata stana te ga pustila unutra, prišao joj te ju tijekom verbalnog sukoba u više navrata zatvorenim šakama snažno udario u glavu. Kada je oštećenica od udaraca pala na tlo, više ju je puta zatvorenim šakama, nogama obuvenim u cipelu i koljenima udario po cijelome tijelu te ju potom, klečeći joj na grudnom košu, uhvatio za vrat nastojeći ju ugušiti istovremeno udarajući joj glavom o pod. Oštećena M. I. je zadobila višestruke ozljede glave, vrata i grudnog koša od kojih je preminula.

Žalba je uložena zbog odluke o kazni s obzirom da državno odvjetništvo smatra kako je sud okrivljeniku izrekao preblagu kaznu precijenivši značaj olakotnih okolnosti, a podcijenivši otegotne okolnosti na strani okrivljenika posebice njegovu prijašnju višekratnu osuđivanost te osuđivanost za istovrsno kazneno djelo.