Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispravak objavljene netočne informacije

Nije točan navod objavljen u jednom dnevnom listu kako je optuženi S. Š. "nakon što je sve navedeno u optužnici priznao i nagodio se s tužiteljstvom, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu izrečena uvjetna osuda - godinu i dva mjeseca zatvora uz rok kušnje od tri godine" a "tužiteljstvo se na tu presudu odlučilo žaliti". Naime, iz teksta proizlazi da je kazna koja mu je izrečena bila kazna na koju se optuženi nagodio s Općinskim državnim odvjetništvom. (1. 10. 2013.)

Suprotno navodima iz teksta, u kaznenom postupku koji se vodio pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu temeljem optužnice ovog državnog odvjetništva, kojom se optuženom S. Š. stavljalo na teret počinjenje tri kaznena djela, nije bilo nikakve nagodbe između okrivljenika i tužiteljstva. Naime, ovo je državno odvjetništvo već u optužnici protiv S. Š. predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i njegovo priznanje tijekom dokaznog postupka nije utjecalo na odluku tužitelja da promijeni predloženu kaznenopravnu sankciju.
Po zaprimanju prvostupanjske presude kojom je optuženi S. Š. proglašen krivim i kojom mu je izrečena uvjetna osuda, ovo je državno odvjetništvo uložilo žalbu zbog izrečene odluke o kaznenoj sankciji a koju je prihvatio i Županijski sud u Zagrebu koji je preinačio prvostupanjsku presudu u odluci o kaznenoj sankciji i okrivljeniku izrekao bezuvjetnu kaznu zatvora.