Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv dvojice stranih državljana zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (9. 1. 2015.)
Prvookrivljenom državljaninu Turske i Srbije (1961.) i drugookrivljenom državljaninu Bugarske (1954.) optužnicom se stavlja na teret da su točno neutvrđenog dana prije 11. prosinca 2014. izvan Hrvatske nabavili veću količinu droge heroin koja je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu. Oko 2,29 sati 11. prosinca 2014. okrivljenici su zaustavljeni na naplatnoj postaji Zagreb-istok, na izlasku s autoceste A3, pri čemu su u osobnom automobilu bugarskih registracijskih oznaka; sakriveno u preuređenom prostoru ispod plastičnih obloga iznad stražnjeg desnog blatobrana; prevozili ukupno 6.438,4 grama droge heroin pakirane u 13 vakumiranih paketa odnosno prozirnih vrećica oblijepljenih trakom.
Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru temeljem rješenja suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji im je po prijedlogu ovog državnog odvjetništva određen zbog opasnosti od bijega kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. stavak 1. toč. 1. i 3. ZKP-a).