Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog razbojništva i osobito teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1987.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2.  Kaznenog zakona, te protiv drugookrivljenika i zbog počinjenja kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 1. u vezi s čl. 118. st. 1. KZ-a. (10. 7. 2014.)

Okrivljenike se tereti da su u 04,30 sati 19. veljače 2014. u Zagrebu (I. Poljanice); zajedno i po prethodnom dogovoru; se osobnim automobilom u vlasništvu prvookrivljenika dovezli do stambene zgrade (III. Poljanice), i potom se pješice uputili do zgrade na prvoj navedenoj adresi pri čemu je drugookrivljenik kod sebe imao pištolj. Tereti ih se da su, prethodno se maskiravši, razbili staklenu stjenku ulaznih vrata stambene zgrade i kroz nastali otvor otvorili ulazna vrata te se popeli na drugi kat. U trenutku kada je oštećeni M. L. u 04,30 sati izašao iz stana i zaključavao ulazna vrata, napali su ga s leđa i ugurali u hodnik njegova stana. Oštećeni se opirao i dozivao policiju, a drugookrivljenik je potom iz pištolja ispalio dva hitca u noge oštećenika (zadobio teške i po život opasne ozljede). Okrivljenici su potom pobjegli odnoseći sa sobom novčanik oštećenika s novcem i osobnim dokumentima te ključ osobnog automobila marke BMW.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika iz razloga zbog kojih je i određen odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela.