Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 39-godišnjakinje zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (1977.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (11. 10. 2016.)

Okrivljenicu se tereti da je 8. travnja 2016. oko 1,45 sati u Zagrebu; tijekom verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, a nakon što ga je udarila šakom u lice ispod lijevog oka; popela se na prvi kat kuće i, u cilju da ga usmrti, ušla u spavaću sobu u kojoj je bio njen suprug držeći u ruci kuhinjski nož i govoreći mu da će ga ubiti. Nakon što ju je suprug uhvatio za ruku u kojoj je držala nož usmjeren prema njemu u visini prsiju, okrivljenicu se tereti da ga je zubima ugrizla za lijevu ruku, no unatoč tome, kad joj je oduzeo nož i bacio ga na krevet, okrivljenica ga je ponovno uzela i prišla mu te ga ubola u predjelu prsa.
Okrivljenicu se tereti da je prišla s leđa suprugu pri njegovu izlasku iz kuće i dalje ustrajući u cilju da ga usmrti, te mu oko vrata prebacila povodac za vođenje psa s metalnim dijelom i objesila se na njega svom težinom kako bi ga na taj način ugušila no nije uspjela uslijed njegova fizičkog otpora koji je pružao. Tereti ju se da je potom razbila staklo na ulaznim vratima kuće i s poda uzela veći komad stakla te ga bacila prema suprugu koji je pobjegao i sakrio se u susjednom dvorištu do dolaska policije i hitne pomoći. Okrivljenica je u međuvremenu ušla u svoje osobno vozilo i polagano vozeći se krenula ga tražiti u smjeru u kojem je pobjegao, kako bi dovršila svoju nakanu.
Oštećeni suprug je u opisanom događaju zadobio ubodnu ranu prednje stane prsnog koša, oguljotinu vrata i kontuzijski biljeg ispod lijevog oka.