Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 28-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Moldavije, stranca sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem ubojstva iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona/11. (13. 4. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 13. siječnja 2018. oko 05,00 sati u Zagrebu; nakon kraćeg verbalnog sukoba s oštećenikom u jednom noćnom klubu; izišao ispred ulaza u klub gdje su se fizički sukobili, a nakon čega ih je razdvojio redar kluba te im naredio da napuste prostor kluba. Sukob su nastavili na nogostupu, pa je okrivljenik u nakani da ga usmrti, nožem zamahivao, a potom i ubadao u tijelo oštećenika te mu zadao teške tjelesne ozljede (više ubodnih i reznih rana: rezna rana glave desno sljepoočno tjemeno, ubodna rana prsnog koša desno bočno, ubodna rana desnog slabinskog dijela leđa s ozljedom bubrega, ubodno-rezna rana desne nadlaktice s presijecanjem glave mišića bicepsa, rezna rana gornjeg, unutarnjeg dijela lijeve podlaktice, rezna ranu kože lijevog ručnog zgloba, rezna rana 5. prsta desne šake, ubodna rana unutarnje strane gornjeg dijela desne natkoljenice i tri ubodne rane prednje strane lijeve natkoljenice). Nakon što mu je, u nakani da ga spriječi u daljnjim napadima nožem, pristupio redar noćnog kluba, okrivljenik je sakrio nož u rukav jakne i izvukao se iz hvata redara te pobjegao.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.