Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog dva kaznena djela

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv spolne slobode teškim kaznenim djelom protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u svezi sa st. 1. t. 3., u svezi s čl. 153. st. 1. i čl. 152. st. 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv privatnosti neovlaštenim zvučnim snimanjem i prisluškivanjem iz čl. 143. st. 1. KZ-a, sve u vezi čl. 51. KZ-a. (13. 7. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 12. veljače 2017. oko 2,00 sata u Donjoj Stubici, ušao u vozilo oštećenice i zamolio ju da ga odveze do Sljemena neistino joj navodeći da ga tamo čekaju prijatelji. Kada su došli do ugibališta na Sljemenskoj cesti, gdje je na njegovo traženje zaustavila vozilo, ugasio je i izvadio ključ iz kontakt brave te naredio oštećenoj da izađe iz vozila, a kad je ona to odbila, izašao je iz automobila, otvorio vrata vozača te ju prvo vukao van iz vozila držeći je za jaknu, čemu se ona opirala držeći se za upravljač automobila, a zatim ju rukom primio za kosu i snažno povukao uslijed čega je ona pala iz automobila na tlo. Tereti ga se da ju je u više navrata tražio da ga oralno zadovolji što je ona odbijala na što bi on bio fizički nasilan prema njoj (udarci rukama i štapom po tijelu, ugrizi po njenom tijelu) uz prijetnje da će ju ubiti i zaklati. Oštećenica je u strahu za svoj život učinila što je tražio no okrivljenik je, tereti ga se, nezadovoljan sobom, natjerao oštećenicu da razodjevena stane pred upaljena svjetla automobila, a on je sve fotografirao i snimao mobitelom, nastavljajući s prijetnjama i udarcima te zahtjevima za zadovoljenjem.
Na osnovu odredbe iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, predloženo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor.