Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica optužnicu protiv 27-godišnjaka zbog tri razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja tri kaznena djela razbojništvom iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona uz primjenu članka 51. KZ-a. (14. 7. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je 14. travnja 2016. oko 18,25 sati u Zagrebu; s ciljem da protupravno prisvoji tuđe pokretne stvari; prethodno se maskiravši došao do jednog kioska i izvadio crni pištolj s prigušivačem te ga usmjerio prema djelatnici tražeći od nje novac. Djelatnica je u strahu za osobnu sigurnost i život iz registar blagajne izvadila iznos od 3.030,00 kuna i stavila na pult. Okrivljenika se tereti da joj je potom zaprijetio riječima da legne na pod kako on ne bi morao pucati i uzeo novac s pulta te se udaljio. Tijekom vožnje biciklom ispalo mu je 2.480,00 kuna koje je ranije otuđio, dok se sa ostatkom udaljio, odbacio bicikl i nastavio trčati do zelene površine gdje se zaustavio, okrenuo prema policijskom službeniku, koji je trčao za njim te prema njemu usmjerio pištolj s prigušivačem. Kad se okrivljenik uvjerio da ga ne slijedi, nastavio je trčati i potom odbacio pištolj a tijekom daljnjeg bijega su ga uhitili policijski službenici.
Okrivljenika se tereti i da je 13. travnja 2016. oko 20,12 sati u Zagrebu; s ciljem da protupravno prisvoji tuđe pokretne stvari; prethodno se maskiravši ušao u jednu kladionicu, usmjerio crni pištolj s prigušivačem prema djelatnici rekavši joj da mu preda novac na što je ona u strahu za osobnu sigurnost i život iz blagajne uzela 470,00 kuna i predala mu, a okrivljenik se potom udaljio u nepoznatom smjeru.
Tereti ga se i da je 30. ožujka 2016. oko 20,45 sati u Zagrebu; s ciljem da protupravno prisvoji tuđe pokretne stvari; zajedno s još jednom nepoznatom osobom došao do jednog automat kluba, ušao i dok je ta druga osoba ostala u prednjoj prostoriji, prošao iza šanka prema prostoru s automatima te uz prijetnju crnim pištoljem s prigušivačem od djelatnika zatražio novčanik koji mu je ovaj predao. Tereti ga se da je drugoj djelatnici uzeo novčanik s novcem, nakon čega su se obojica udaljili odnoseći sa sobom otuđeni novac u iznosu od 34.531,00 kuna i sredstvo počinjenja djela.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka.