Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona (14. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 9. rujna 2016. oko 20,00 sati u Ulici Milke Trnine u Folnegovićevom naselju (Zagreb); u cilju da ubije R. T.; tijekom verbalnog i fizičkog sukoba s njim i njegovim bratom, u trenutku kad je R. T. pobjegao u obližnju trgovinu, utrčao za njim u trgovinu, uhvatio ga za stražnji dio majice te ga tako izvukao iz trgovine. Nakon što je oštećenog izvukao ispred trgovine, osnovano se sumnja da ga je srušio na pod te mu iz ruke istrgnuo metlu koju je oštećenik zgrabio u blizini ulaznih vrata trgovine kako bi se obranio od napada, te ga donjim zadebljanim drvenim dijelom metle tri puta snažno udario po glavi uslijed čega je R. T. zadobio tešku tjelesnu ozljedu (fraktura kosti lubanje). Tijekom fizičkog sukoba, oštećenik je, na zasad neutvrđen način, zadobio i pliću ubodnu ranu lijeve strane prsnog koša.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, te je  sudac istrage odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. U odnosu na odbijanje prijedloga za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, ovo državno odvjetništvo će uložiti žalbu.