Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog razbojničke krađe i pokušaja teške krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1989. i 1996.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe iz članka 231. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške krađe u pokušaju iz članka 229. stavak 1. toč. 1. u svezi članka 228. stavak 1. i člankom 34. KZ-a. (15. 11. 2016.)
Okrivljenike se tereti da su 7. rujna 2016. oko 13,00 sati; zajedno i po prethodnom dogovoru da se okoriste; došli do obiteljske kuće u Zagrebu gdje je prvookrivljenik zavukao ruku kroz otvor između doprozornika i krila prozora (bio otvoren na otklop) te otvorio prozor omogućivši da obojica uđu u kuću kako bi otuđili vrijedne predmete i novac. Nakon što su ispreturali stvari u kući, prvookrivljenik je pronašao pištolj marke Crvena zastava i neutvrđenu količinu streljiva za pištolj, pa kad ga je, dolaskom do otvorenog prozora, ugledao kum vlasnika kuće i upitao ga što radi u kući, prvookrivljenika se tereti da je uperio u njega pištolj nakon čega se ovaj odmaknuo od prozora. Prvookrivljenik je potom pobjegao iz kuće odnoseći sa sobom pištolj i streljivo, dok je kum vlasnika kuće trčeći sustigao drugookrivljenika pri njegovu bijegu i zadržao ga do dolaska policijskih službenika.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika do okončanja postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela.