Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 54-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. Kaznenog zakona. (18. 11. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 10. studenoga 2016. oko 17,40 sati došao na adresu stanovanja Đ. B. (1931.) u Zagrebu (Ulica Vladimira Nazora) te, u nakani da ga usmrti vatrenim oružjem, najvjerojatnije pištoljem Crvena zastava (ilegalno posjedovao), bijesan i ogorčen, zbog toga što oštećenikov sin nije zaposlio njegovog sina zbog njegove nemogućnosti obavljanja radnih zadataka (problemi sa sluhom). Nakon što mu je Đ. B. otvorio vrata, okrivljenik je ušao u predsoblje stana i u njega usmjerio pištolj te ispalio četiri zrna streljiva pogodivši ga u prsni koš i trbuh. Oštećeni Đ. B. je odmah na mjestu događaja preminuo, a okrivljenik je napustio stan i pištolj bacio u rijeku Krapinu.

Državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio jednomjesečni istražni zatvor po traženim osnovama.