Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 18-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona. (20. 10. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je oko 20,40 sati 12. listopada 2015. u Zagrebu; na okretištu tramvaja i autobusa Črnomerec; od djeteta, uz prijetnju silom zatražio da izvadi sve što ima u džepovima, pa kada je ovaj u strahu iz džepa izvadio novac i mobitel, istrgnuo mu je to iz ruke. Osnovano se sumnja da ga je potom natjerao da ode s njim u prostor WC-a u obližnjoj trgovini, rukama ga pretražio i iz džepa mu uzeo iskaznicu jednog nogometnog kluba, a iz torbe slušalice, masku za mobitel i tenisice. Vrijednost otuđenih stvari iznosi oko 8.000,00 kuna.
Nakon ispitivanja sucu istrage je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog zakonskog razloga iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku (opasnost od ponavljanja djela), što je sudac istrage prihvatio i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.