Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je 26. travnja rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (27. 4. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da se 30-godišnji okrivljenik 21. travnja 2016. u Zagrebu; nakon što je dogovorio susret s oštećenim F. O. kako bi mu vratio novac koji mu duguje radi čega je osobnim automobilom marke Audi A6 doputovao iz Otočca u Zagreb; susreo s njim oko 21,00 sati ispred stambene zgrade u Kornatskoj ulici 1D. Obojica su se potom pješice uputila u Lopudsku ulicu. Kad su došli kod kućnog broja 8 u toj ulici, osnovano se sumnja da je okrivljenik usmjerio u F. O. pištolj kojeg je ilegalno posjedovao te mu ispalio zrno streljiva u  zatiljni dio glave uslijed čega je oštećenik preminuo na mjestu događaja.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela koji je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor po predloženim osnovama.