Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog dva teška ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. Kaznenog zakona/11 u svezi s člankom 51. Kaznenog zakona/11. (28. 2. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 27. listopada 2016. oko 17,30 sati u Zagrebu; nakon saznanja da je J. P. u intimnoj vezi s njegovom bivšom nevjenčanom suprugom i da su u nepoznato odveli njegovog maloljetnog sina; došao u dom obitelji P. u kojem je zatekao njegovog oca V. P., i muškarca I. P. koje do tada nije poznavao. S obzirom da mu V. P. tijekom verbalnog sukoba nije htio otkriti gdje se nalaze okrivljenikova bivša nevjenčana supruga, njegov sin i J. P., okrivljenika se tereti da je ponukan ljubomorom i željom za odmazdom; u namjeri da ih obojicu liši života; velikim kuhinjskim nožem zadao V. P. tri ubodne rane u prsni koš i podlakticu te je V. P. uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Tereti ga se da je istim nožem drugom muškarcu zadao jednu ubodnu radu u prsni koš, dvije ubodne rane u trbuh i jednu ubodnu ranu u lijevu nadlakticu zbog kojih je I. P. preminuo na mjestu događaja.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela.