Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Usvojen tužbeni zahtjev Republike Hrvatske protiv V. K. iz Sesveta i Croaton d.o.o. iz Sesveta radi pobijanja pravnih radnji

Pred Trgovačkim sudom u Zagrebu je vođen postupak po tužbi tužitelja Republike Hrvatske (Ministarstva obrane i Ministarstva financija) protiv V. K. iz Sesveta i Croatona d.o.o. iz Sesveta radi pobijanja pravnih radnji sukladno odredbama Stečajnog zakona; i to Ugovora o prijenosu 99,976 posto poslovnog udjela u temeljnom kapitalu društva Phoenix Capitis d.o.o. i Ugovora o prijenosu 99,986 posto poslovnog udjela u temeljnom kapitalu društva Termoblok d.o.o. zaključenih između Prigorke d.d. iz Sesveta, sada u stečaju i V. K. iz Sesveta te Ugovora o kupoprodaji zemljišta zaključenog između Prigorke d.d. iz Sesveta, sada u stečaju i Croatona d.o.o. iz Sesveta. (28. 7. 2014.)
Nakon provedenog dokaznog postupka, Trgovački sud u Zagrebu je 24. srpnja 2014. objavio presudu kojom je u cijelosti usvojio tužbeni zahtjev tužitelja Republike Hrvatske i utvrdio da su bez pravnog učinka prema stečajnoj masi naprijed navedeni ugovori o prijenosu poslovnih udjela i kupoprodaji zemljišta te naložio V. K. i Croatonu d.o.o. vratiti u stečajnu masu sve imovinske koristi temeljem tih ugovora.