Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 23-godišnjaka zbog razbojništva i krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz članka 228. stavak 1. KZ-a. (30. 11. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je 27. listopada 2015. u 20,30 sati u Zagrebu; u cilju protupravnog prisvajanja novaca; ušao u trgovinu u vlasništvu jednog trgovačkog društva u kojoj je bila djelatnica trgovine te zatražio, prijeteći joj većim kuhinjskim nožem, da mu preda sve novce iz trgovine. Kad mu je ona u strahu otvorila ladicu blagajne, okrivljenik je iz nje sam uzeo novac u iznosu od oko 4.900,00 kuna i pobjegao iz trgovine.
Tereti ga se i da je 31. prosinca 2015. oko 9,40 sati u Zagrebu, u kasinu u vlasništvu jednog trgovačkog društva iz Zagreba; u cilju protupravnog prisvajanja novaca; došao do prostorije u kojoj se nalazi blagajna za isplatu novaca obložena staklom te grančicom otrgnutom s obližnjeg umjetnog cvijeća kroz otvor na dnu staklenog pulta izvukao novce odložene na pultu s unutrašnje strane staklene pregrade. Na opisani način okrivljenik je prisvojio 2.800,00 kuna te s novcem pobjegao iz kasina.