Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvoje okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv jedne osobe bez državljanstva (1972.) i jedne hrvatske državljanke (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona. (31. 12. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 15. prosinca 2015. u Zagrebu; prema prethodnom dogovoru prvookrivljenika i drugookrivljenice te dvije za sada nepoznate osobe; drugookrivljenica oko 15,00 sati u jednom caffe baru u Zagrebu, dogovorila s oštećenikom pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu od 500,00 kuna u napuštenoj kući u obližnjoj ulici te ga odvela u prostoriju u potkrovlju. Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik potom, zajedno s dvije nepoznate muške osobe, ušao u navedenu prostoriju te su sva trojica muškaraca počela vikati na oštećenika te ga vrijeđati i govoreći mu da je drugookrivljenica zapravo djevojka jednog od nepoznatih muškaraca, koji je odmah nožem zaprijetio oštećeniku tražeći da izvadi sve što ima iz džepova i preda mu. Kako oštećenik od straha nije uopće reagirao tako mu je nepoznati muškarac sam počeo pretraživati odjeću i torbicu, a prvookrivljenik ga je istovremeno više puta udario drvenom letvom po tijelu, dok ga je drugi nepoznati muškarac držao kako ne bi mogao pružati otpor. Osnovano se sumnja da su mu uzeli novčanik s oko 3.000,00 kuna, vozačku dozvolu i ručni sat oštetivši ga za iznos od 5.500,00 kuna.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage je odredio istražni zatvor prvookrivljeniku zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, a drugookrivljenici zbog opasnosti od bijega.