Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 28-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz koristoljublja iz članka 111. toč. 4. Kaznenog zakona. (1. 4. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 24. listopada 2018. između 20,30 do 23,43 sati, u cilju da se domogne novca lišenjem života oštećenice, ušao u njezinu obiteljsku kuću u Bedekovčini te ju izudarao šakama i zasad neutvrđenim tupotvrdim bridovitim predmetom po glavi, pritiskajući joj prsni koš koljenima dok je ležala na podu ošamućena od udaraca. Oštećenica je uslijed zadobivenih udaraca i pritiska na plućni koš preminula na mjestu događaja. Okrivljenika se tereti da je potom u potrazi za novcem razbacao stvari po kući te iz ormara u spavaćoj sobi otuđio njezin novčanik s dokumentima, bankovim karticama i gotovim novcem u iznosu od najmanje tisuću kuna, kao i ključ od ulaznih vrata kuće kojim je zaključao ulazna vrata prilikom odlaska.
Tereti ga se da je istog dana, 24. listopada 2018. i potom 25. listopada 2018. s otuđenom žrtvinom bankovnom karticom na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu podigao novac s njezinog računa u ukupnom iznosu od 10.000,00 kuna.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.