Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1982. i 1983.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona, te kazneno djelo protiv imovine oštećenjem tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a, sve u vezi čl. 51. st. 1. KZ-a. (4. 5. 2020.)

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su 7. travnja 2020. u Zadru, zajedno i u skladu s prethodnim međusobnim dogovorom, dovezli se osobnim automobilom ispred oštećenikove obiteljske kuće, gdje su od oštećenika zatražili da dođe na parkiralište ispred jedne trgovine radi razgovora o paljevini vozila u vlasništvu prvookrivljenika, što je ovaj prihvatio. Kad se oštećenik dovezao osobnim automobilom na dogovoreno mjesto, prišao mu je drugookrivljenik i odmah po izlasku iz vozila ga, u cilju da mu nanese teške tjelesne ozljede, udario stisnutom šakom u glavu, te ga počeo gađati kamenjem, da bi ga potom obojica okrivljenika zajedno oborili na tlo te ga udarali drvenim palicama po tijelu, uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede. Drugookrivljenika se tereti da je oštrim predmetom probušio dva pneumatika na oštećenikovu osobnom vozilu.
U optužnici je predloženo da se obojici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.