Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 22-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska uprava zadarska podnijela državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. Kaznenog zakona, u ovom je državnom odvjetništvu obavljena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (4. 11. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 11. listopada 2016. u 17,41 sati u Zadru i Privlaci, kao član navijačke skupine Tornado; nezadovoljan radom uprave i trenera košarkaškog kluba, u cilju da ustraši direktora tog kluba kojega je smatrao odgovornim za loše rezultate u igri kluba; sa svog Facebook profila uputio mu prijeteće poruke. Poruke su se sadržajno odnosile na utakmicu odigranu 14. listopada 2016. kojoj je prethodio prosvjed navijača na Narodnom trgu u Zadru. Oštećenik je navedenu poruku pročitao naknadno 31. listopada 2016. a njen sadržaj je kod njega izazvao strah vezano za daljnje obavljanje dužnosti na njegovom radnom mjestu zbog bojazni da bi on tako upućenu prijetnju mogao i ostvariti te mogućih nasilnih reakcija od njega i drugih članova navijačke skupine, posebno u slučaju negativnih rezultata na sljedećim utakmicama.
Osumnjičenik je uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je po toj osnovi i odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti istovrsno kazneno djelo.