Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 44-godišnjaka zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa odnosno pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz čl. 303. st. 1. Kaznenog zakona/11. (5. 6. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. u Zadru; u cilju skrivanja i omogućavanja bijega drugog osumnjičenika kako ne bi bio otkriven i uhićen po policijskim službenicima zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, a za kojeg je znao da se nalazi u bijegu od 25. rujna 2018.; pružio pomoć tom osumnjičeniku. Tereti ga se da mu je dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika izbjegavajući policijske patrole. U noći 5./6. travnja 2019. taj je osumnjičenik, nakon druženja, upravljao navedenim motociklom i poginuo u prometnoj nesreći.
S obzirom da se okrivljenik nalazi u istražnim zatvoru u optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).