Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 29-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (6. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. ožujka 2018. oko 10,00 sati u obiteljskoj kući u Zadru, radi daljnje prodaje, držao u dvije PVC vrećice 51,0 grama droge heroin i 102,7 grama droge marihuane, kao i PVC vrećicu u kojoj je bilo 80,9 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava namijenjene povećanju mase droge heroin, a koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Osnovano se sumnja i da je držao četiri digitalne vage za precizno mjerenje kao i ljepljivu traku te više crnih i prozirnih PVC vrećica namijenjenih za pakiranje droge.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).