Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitana dvojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je dvojicu privedenih hrvatskih državljana (1990. i 1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prikrivanja iz čl. 244. st. 1. Kaznenog zakona. (6. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su 4. ožujka 2020. u mjestu Popovići, nakon što su od za sada nepoznate osobe kupili za neutvrđeni iznos osobno vozilo, koje je 3. ožujka 2020. u večernjim satima ukradeno u Rijeci na parkiralištu ispred stana oštećenice; a što im je bilo poznato budući da su odmah nakon kupnje vozila odvezli ga u mehaničarsku radionicu, i počinili navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da su s vozila skinuli registarske oznake dok su dokumentaciju vozila na ime oštećene vlasnice i registarske oznake bacili u koš za smeće, a zatim su zajedno počeli s rastavljanjem vozila na dijelove koje su počeli ugrađivati na druga vozila koja su se nalazila u radionici. Drugoosumnjičenik je, osnovano se sumnja, od rastavljenih dijelova za sebe uzeo CD Player, multimediju, kilometar sat sa kućištem te četiri ratkape s logo VW, kako bi ih dalje preprodao.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.