Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet istražni zahtjev protiv 57-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 4. prosinca 2010. podnijelo Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1953.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona. (6. 12. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da je 57-godišnjak u prosincu 2009. godine u Zadru, tijekom svađe u iznajmljenom stanu, snažno udario svoju suprugu Lj. F. S. uslijed čega je pala i u padu zadobila teške i po život opasne ozlijede od kojih je preminula na mjestu događaja. Kako bi prikrio počinjenje ovog djela osumnjičenik je njeno tijelo stavio u kartonsku kutiju i povezao ju ljepljivom trakom i konopcem te ubacio u kontejner za smeće, a tragove krvi u stanu je oprao.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti da bi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti djela, a istražni je sudac prihvatio taj zahtjev i prijedloge te je pokrenuo istragu i odredio pritvor po predloženim osnovama.