Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Određen istražni zatvor protiv 60-godišnjaka

Policijska uprava zadarska je podnijela ovom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1955.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema pravosudnom dužnosniku iz članka 312. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (8. 5. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 60-godišnji osumnjičenik oko 18.00 sati 4. svibnja 2015. u caffe baru u Zadru u njegovu vlasništvu; nakon što je u blizini zamijetio oca jedne sutkinje; pozvao ga u bar te s njim započeo razgovor o brakorazvodnoj parnici svoga sina i njegove supruge koju vodi sutkinja odnosno njegova kćer. Osnovano se sumnja da je tijekom razgovora izrekao kako ima određene informacije kakvu će odluku sutkinja donijeti u predmetu i da će, ukoliko ona presudi na takav način, morati reagirati. Istog dana oko 20.30 sati otac je to prenio svojoj kćeri sutkinji što je kod nje izazvalo osjećaj straha, bojazni i nesigurnosti za svoj i život njene djece.
Osumnjičenik je 6. svibnja 2015. nakon ispitivanja u ovom državnom odvjetništvu doveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je na prijedlog ovog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.