Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet istražni zahtjev protiv 56-godišnjaka i 46-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1955. i 1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva počinjenog na osobito okrutan način iz čl. 91. toč. 3. Kaznenog zakona. (9. 5. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika 6. svibnja 2011. u obiteljskoj kući Z. G., u koju su došli zajedno sa 63-godišnjim M. D. na proslavu, prvo se verbalno sukobili sa M. D. a potom ga fizički napali s ciljem da ga ubiju. Osnovano se sumnja da ga je 46-godišnjak najprije polio vrućom vodom, a potom su ga obojica osumnjičenika udarala rukama i nogama po cijelom tijelu, da bi ga potom bacili na pod i nastavili udarati unatoč njegovom zapomaganju, polijevajući ga pritom hladnom vodom. Kada su ga izvukli na dvorište nastavili su ga nogama udarati po tijelu a sjekirom su mu nanijeli reznu ranu na glavi, te ga ostavili bespomoćnog ispred kuće, da bi nakon konzumacije alkohola ponovno nasrnuli na oštećenika. Uslijed brojnih teških ozljeda unutarnjih organa M. D. je preminuo.
Protiv obojice osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora temeljem toč. 2., 3. i 4. st. 1. čl. 102. Zakona o kaznenom postupku, odnosno opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti djela.