Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo  u Zadru podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11. (9. 7. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 29. svibnja 2019. u 11,35 sati na Autobusnom kolodvoru u Zadru, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno posjedovao ukupno 301 gram droge heroin, upakirane u dvije prozirne PVC vrećice (pojedinačne težine 152,17 i 148,83 grama), a se prema Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga nalazi u Odjeljku 1, te u svom stanu u Zadru, držao vagu za precizno mjerenje na kojoj je utvrđena prisutnost droge heroin. 
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).