Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 44-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina (1977.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, opisano i kažnjivo po čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11. (11. 1. 2021.)

Okrivljeniku se u optužnici stavlja na teret da je 13. studenog 2020., na jednom otoku u blizini Zadra, u kući koju koristi, radi stjecanja protupravne imovinske koristi i daljnje preprodaje, držao ukupno 21,320 kilograma droge marihuane koja je bila raspoređena u deset kartonskih vreća i jednu kartonsku kutiju. Okrivljenika se tereti da je istoga dana u stanu kojeg koristi u Zadru, radi daljnje preprodaje držao 10,14 grama droge marihuane, kao i novčani iznos od 1.980,00 eura za koji postoji osnovana sumnja da je potječe od prodaje droge.
U optužnici je predloženo produljiti istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).