Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitana 34-godišnjakinja zbog više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 11. ožujka 2020. ispitao hrvatsku državljanku (1986.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila pet kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (12. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 34-godišnjakinja od 29. lipnja 2018. pa do 31. listopada 2019. u Biogradu na Moru, počinila navedena kaznena djela odnosno u pet navrata, na štetu trgovačkog društva u kojem je bila direktorica, pribavila sebi odnosno drugoj osobi, protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 260.618,50 kuna.
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak. Sudac istrage Županijskog suda u Zadru nije prihvatio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora već je okrivljenici odredio mjere opreza.