Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 66-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazana radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi sa st. 2. i u vezi s čl. 51. Kaznenog zakona, a kažnjiva po čl. 139. st. 3. KZ-a. (13. 6. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. lipnja 2019. oko 9,30 sati, na ukrcajnoj rampi gdje je nepropisno parkirao svoje vozilo u Zadru (Ulica Braće Bilišić 1), revoltiran radnjom zaposlenika tvrtke odnosno vozača pauk vozila kad su krenuli sankcionirati takav prekršaj, iz svog vozila uzeo pištolj nepoznate marke tipa kubure i usmjerio ga prema zaposleniku te njemu i drugom zaposleniku rekao da će ih ubiti. Osumnjičenik je potom pištolj spremio i iz vozila uzeo sjekiru s drškom te se vratio do oštećenika i njome nekoliko puta zamahnuo prema njima, na što su oni u strahu pozvali policiju spriječili ga da se ne udalji zagrađivanjem vozila.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 66-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).