Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva i razbojništava

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 13. siječnja 2017. ispitan hrvatski državljanin (1975.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju i dvanaest kaznenih djela kvalificiranog razbojništva iz čl. 230. st. 2. i 1. Kaznenog zakona. (14. 1. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 11. siječnja 2017. oko 18,15 sati u Zadru, prilikom uhićenja zbog kaznenog djela razbojništva u kojem je zatečen, pokušao usmrtiti s više udaraca nožem prema glavi policijskog službenika Policijske uprave zadarske. Policijski službenik je uspio blokadom ruke odbiti udarce i pri tome je zadobio posjekotine na podlaktici i na obrazu.
Osnovano se sumnja i da je od siječnja 2016. godine do 11. siječnja 2017. počinio dvanaest razbojništava u trgovinama i benzinskim postajama na području Zadra.
Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).