Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 24-godišnjaka

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 14. travnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 24-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu u pokušaju iz čl. 315. st. 1. u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona. (16. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak 13. travnja 2019. oko 19,15 sati, na parkiralištu ispred dvorane Jazine u Zadru, nakon što su ga policijski službenici zajedno s drugim pripadnicima navijačke skupne Tornado izveli iz sportske dvorane zbog narušavanja javnog reda i mira tijekom košarkaške utakmice, nastavio s većim brojem navijača vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Osnovano se sumnja da je, kad mu je policijski službenik izdao zapovijed da prestane sa protupravnim ponašanjem, s obje podignute ruke krenuo prema policijskom službeniku kako bi ga udario u čemu ga je spriječio drugi policijski službenik koji ga je obuhvatio rukama te mu stavio sredstva za vezivanje.
Nakon provođenja dokazne radnje ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 15. travnja 2019. podnijelo sucu istrage Županjskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).