Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 23-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina i državljanina Bosne i Hercegovine (1996.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona. (18. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 17. srpnja 2019. oko 00,30 sati na području Općine Kolan (kupalište Katerelac), u svrhu daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, u automobilu kojeg je koristio kao taksi vozač, držao jednu PVC vrećicu u kojoj je bilo dvanaest tableta opojne droge ecstasy, nepravilnog oblika, zelene boje s logom "Darth Vader", a ta se droga nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga tetrahidrokanabinola se na Popisu psihotropnih tvari i biljaka. Osumnjičenik je dragovoljno predao navedenu drogu policijskim službenicima.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku).