Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 37-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je 16. rujna 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga iz čl. 190. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (18. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnji osumnjičenik 16. rujna 2019. oko 17,15 sati, u Zadru; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju opojnih droga, u cilju daljnje preprodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi; u prostoru ispod sjedala motocikla kojim se koristi, držao jedan kilogram i 136,5 grama droge kokain zapakirane u omot oblijepljen folijom, a ta se droga nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).