Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 34-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (20. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 19. ožujka 2018., protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, u osobnom automobilu prevozio s područja Zagreba u Zadar 600 ml tekuće otopine droge amfetamina tzv. amfetaminsko ulje, dva kilograma "L-glutamina", jedan kilogram "Dekstroze", 200 ml sumporne kiseline i 700 ml alkohola radi proizvodnje droge i daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu. Miješanjem navedenih supstanci bi se dobilo 3.900 grama droge amfetamina koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).