Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 29-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano i kažnjivo po čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (20. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 19. ožujka 2020. u mjestu Sveti Filip i Jakov, u svojoj spavaćoj sobi, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, držao ukupno 45,5 grama sintetičke droge amfetamin tzv. "speed" pakirane u 21 PVC vrećicu, a ta se droga nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.