Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 57-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog 57-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (20. 8. 2019.)

Prometna nesreća dogodila se 19. kolovoza 2019. oko 11,00 sati na državnoj cesti D59 kod mjesta Crljenik u općini Stankovci, i to na način da je, osnovano se sumnja, 57-godišnjak vozeći se sporednom cestom bez zaustavljanja ušao u križanje, iako je prošao pored tri prometna znaka obaveznog zaustavljanja, uslijed čega je automobilom naletio na desnu bočnu stranu osobnog automobila marke Fiat Punto kojim je upravljao 50-godišnji oštećenik cestom sa prednošću prolaska. U prometnoj nesreći je na mjestu nesreće smrtno stradao 50-godišnji oštećenik.
Ovo državno odvjetništvo naložilo je obdukciju tijela poginulog 50-godišnjaka, a također će se naložiti i toksikološko vještačenje izuzetih uzoraka krvi i urina vozača. Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, 57-godišnjak je pušten na slobodu uz naloženu mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom iz čl. 98. st. 2. toč. 8. Zakona o kaznenom postupku.