Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Doneseno rješenje o provođenju pripremnog postupka prema 17-godišnjaku

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika za mladež u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru donio je rješenje o provođenju pripremnog postupka prema maloljetniku (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom iz čl. 120. u vezi čl. 119. st. 1. Kaznenog zakona. (22. 1. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 17. siječnja 2019. oko 13,30 sati na autobusnom kolodvoru u Zadru, zatvorenom šakom udario 44-godišnjeg muškarca u predjelu glave koji je od udarca pao na pod, a što je za posljedicu imalo da je oštećenik zadobio prijelom lubanje, prijelom kosti lica i subduralno krvarenje. Oštećeni muškarac je od zadobivenih ozljeda preminuo 21. siječnja 2019. u Općoj bolnici Zadar.
Sudac istrage za mladež Županijskog suda u Zadru je, po prijedlogu državnog odvjetništva, odredio maloljetniku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku), dok je odbio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku). Protiv rješenja suca istrage za mladež u dijelu u kojem je odbijen prijedlog državnog odvjetnika, državno odvjetništvo je podnijelo žalbu.