Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 45-godišnjak zbog prijevare i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 21. srpnja 2020. u službi dežurstva ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine prijevarom iz čl. 236. st. 2. Kaznenog zakona. (22. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 17. srpnja 2020. u  Zadru, u dogovoru za sada nepoznatim muškarcem, u namjeri da se znatno protupravno materijalno okoriste, nakon što je taj muškarac 16. srpnja 2020. sa svog mobitela nazvao oštećenicu predstavljajući joj se lažno kao direktor jedne banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi oko krađe novca od djelatnika banke, pritom ju uvjerivši da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji. Osumnjičenik je potom došao do oštećenice i predstavio joj se kao policijski službenik, a potom od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000,00 eura te si na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 225.000,00 kuna.
Sucu istrage predloženo je da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.